Spring naar inhoud

Hoe dichter bij Dordt

De meeste mensen kennen alleen het eerste gedeelte van het spreekwoord. “Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt…” Dat heeft te maken met de geschiedenis van onze stad. Door het stapelrecht vroeger moesten alle boten met goederen eerst in de stad aanleggen en hun koopwaar aanbieden. Daardoor werd het beste fruit en groente hier verkocht en ging wat overbleef daarna sneller rotten door de vertraging. Maar weinig mensen weten dat het spreekwoord nog een vervolg heeft: “… maar zit je erin, dan heb je het naar je zin.” en zo is het want het is hier fijn wonen en leven!!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s