Het stille Rome

Het staat op nummer 22 van mijn bucket list (die overigens niet op volgorde is geschreven): mijn ouders meenemen op ‘Romereis’. Zo’n negen jaar geleden kwam het item op mijn lijst, toen ik jubelend terugkwam van de bezongen Romereis. En sindsdien heeft het gewacht tot ik het eindelijk kon afstrepen. Continue reading “Het stille Rome”

My rollercoaster

Iedereen die mij een beetje kent, kent mij als een intens persoon. Een vrolijke, energieke en soms ook wel wat drukke jongedame die met dartelende vreugde door het leven danst. Maar ook een melodramatische meid die ergernis of afkeur niet onder stoelen of banken steekt, gevoelens graag een beetje aandikt en zó recht door zee is dat het zowel bot als heel grappig kan zijn. Continue reading “My rollercoaster”

De wijsheid van de avond

Bij het opruimen en doorlezen van oude dagboeken kwam ik een prachtig stukje tegen. Over geluk.  Geschreven op de middelbare school, tijdens een Nederlandse les. “We hebben het over het gedicht ‘avond’ van Willem Kloos: over vogels, wolken en wind, over geluid dat verstomt en een wondermooie rust die ontstaat. Het wankele evenwicht tussen dag en nacht, licht en donker, drukte en rust. Continue reading “De wijsheid van de avond”

Lieve Dordrecht

Lieve Dordrecht,

Je moet weten: je bent heel speciaal voor me. Je bent een stad uit duizenden en geeft me het ultieme gevoel thuis te zijn. Zodra ik vanuit de trein de scheefgezakte Grote Kerk zie, slaak ik een zucht van tevredenheid. Continue reading “Lieve Dordrecht”