Spring naar inhoud

Webinspiratie

Ik ben heel blij met mijn eigen blog en vind het superleuk als anderen mijn verhalen lezen. Zelf vind ik ook inspiratie op internet, door interessante artikelen op blogs van andere inspirerende mensen. Op deze pagina wil ik een paar van deze pagina’s noemen, om je aan te moedigen deze blogs eens te bekijken.

Maakt/denkt/praat

Drie blogs die leuk zijn om te volgen zijn blogs met namen die een beetje in hetzelfde rijtje thuis horen:

  • Ninamaakt: Nina is illustrator maar ook een inspirerend mens. Hooggevoelig, openhartig, genietend van klein geluk en dagelijkse schoonheid. Dat en wat inkijkjes in haar werk deelt ze regelmatig op haar blog. Genieten!
  • Lauradenkt: leuke, droge humor, mooie en hilarische no-nonsense verhaaltjes over het echte leven. Kort van stof, maar altijd leuk om te lezen!
  • Paulpraat: Paul plaatst niet zo heel vaak wat op zijn weblog. Maar als hij wél iets plaatst, is het meestal een goed doordacht artikel met filosofisch of maatschappelijke inslag. Én hij kan nog verdienstelijk fotograferen ook!

Reizen

Ik hou van reizen, van andere culturen, landschappen en talen. En waar geld en tijd me belemmeren om regelmatig op reis te gaan, biedt het internet me genoeg om me zoet te houden op dit gebied!

  • Globonaut: Globonaut is een open storytelling platform waar nieuwsgierige ontdekkers hun kijk op de wereld kunnen delen. Kleine of grote onderbelichte verhalen met de nadruk op cultuur, natuur en reizen. Geen snelle clicks en goedkope tips maar inhoudelijke verhalen die een genot zijn om te lezen!
  • Roselinde on the Road: Roselinde is de oprichter van Globonaut, maar schrijft ook op haar eigen blog regelmatig toffe reis- en cultuurartikelen. Niet zelden over ons eigen mooie Nederland, dus zeker de moeite waard!

Duurzaamheid/ Positiviteit/zelf-liefde

Omdat ik het leven graag een stukje mooier wil maken dan-ie is (en ‘m ook zo wil houden) kan ik met enige regelmaat wel een inspirerend artikel gebruiken over duurzaamheid, positiviteit of zelf-liefde. En daar zijn natuurlijk blogs genoeg voor. Zoals deze:

  • Hetkanwel.net: Samen de wereld een beetje beter maken? Dat is makkelijker dan je denkt, vooral wanneer je regelmatig de artikelen van deze website in de gaten houdt. Ze delen regelmatig goede initiatieven op het gebied van duurzaamheid, groen en bewust leven. Muy inspirerend!
  • Positively Present: Een blog in het Engels, vol mooie quotes, toffe inzichten en reminders over hoe je liever voor jezelf kunt zijn, positieve vibes kunt vasthouden en negatieve invloeden weer kunt loslaten. Over hoe je een zinvol, fijn leven leidt. En ook nog eens vrolijk geïllustreerd en vormgegeven door de schrijfster Dani herself.
  • Bright Vibes: Een blog die is zoals-ie klinkt. Vol artikelen, fotoseries en andere inspiratie over een betere samenleving, een duurzame aarde, inspirerende mensen en persoonlijke groei. Klinkt goed, toch?!

Heb jij nog blogs waar je heel enthousiast over bent? Schroom niet om ze met me te delen. Stuur me een berichtje via de contactpagina!